Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

    • smyk

      Problemy z logowaniem?   24.04.2017

      Drogi użytkowniku jeśli masz problemy z zalogowaniem się na forum, spróbuj ustalić swoje hasło ponownie, korzystając z opcji Odzyskiwania hasła http://forumsamochodowe.com/lostpassword/. Powyższy problem jest wynikiem migracji forum na nowe oprogramowanie forum, które używa innego algorytmu do szyfrowania haseł. 
damianantczak95

Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI - Nie odpala + zimne świece

2 posty w tym temacie

Witam, mam problem taki , ze najpierw nie grzaly mi świece* a w przekaźniku nie działał ten elektromagnes. Kupilem nowy ale nadal to samo. Wymienilem jedna świece nie sprawną , reszta jest okej. Teraz gdy próbuje odpalić to kręci silnik* się ale nie zapala. Sugestie odnośnie grzania świec i zapłonu ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Świce żarowe w silniku diesla wymienia się całym kompletem a nie pojedynczo i od tego należy zacząć. Druga kwestia to akumlator, teraz kiedy zrobiło się zimno trzeba o niego zadbać przy ujemnych temperaturach, sprawdź czy alternator kręci tak jak powinien.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×