Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

    • smyk

      Problemy z logowaniem?   24.04.2017

      Drogi użytkowniku jeśli masz problemy z zalogowaniem się na forum, spróbuj ustalić swoje hasło ponownie, korzystając z opcji Odzyskiwania hasła http://forumsamochodowe.com/lostpassword/. Powyższy problem jest wynikiem migracji forum na nowe oprogramowanie forum, które używa innego algorytmu do szyfrowania haseł. 

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'problemy' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Forum

  • Motoryzacja forum
    • Ogólnie o samochodach
    • Nasze pojazdy
    • Zakup samochodu - jakie auto kupić?
    • Ubezpieczenie OC, AC, NNW, Assistance
    • Testy samochodów
    • Niusy motoryzacyjne
    • Tuning
    • Własny biznes
    • Prawo w motoryzacji
    • Bezpieczeństwo na drodze
    • Forum 4x4, Terenowe, Off-road, Pick up
    • Samochody zabytkowe
    • Forum Caravaning
    • Sprzęt elektroniczny i soft
  • Problemy techniczne
    • Alufelgi, felgi i opony
    • Silnik, układ napędowy, chłodzenia i paliwowy
    • Podwozie, zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy
    • Wnętrze samochodu, wentylacja, klimatyzacja
    • Elektryka i elektronika samochodowa
    • Diagnostyka samochodowa
    • Zrób to sam
    • Instalacje gazowe, LPG, CNG
    • Nadwozie, karoseria, oświetlenie, lakier
    • Inne problemy techniczne
  • Auto Forum
    • Forum Alfa Romeo
    • Forum Audi
    • Forum BMW
    • Forum Citroën
    • Forum Chevrolet i Daewoo
    • Forum Chrysler, Dodge i Plymouth
    • Forum Dacia
    • Forum Fiat
    • Forum Ford
    • Forum Honda
    • Forum Hyundai
    • Forum Jaguar
    • Forum Jeep
    • Forum Kia
    • Forum Lancia
    • Forum Land Rover i Range Rover
    • Forum Lexus
    • Forum Mazda
    • Forum Mercedes
    • Forum MINI
    • Forum Mitsubishi
    • Forum Nissan
    • Forum Opel
    • Forum Peugeot
    • Forum Porsche
    • Forum Renault
    • Forum Rover
    • Forum SAAB
    • Forum Seat
    • Forum Skoda
    • Forum SMART
    • Forum Subaru
    • Forum Suzuki
    • Forum Toyota
    • Forum Volkswagen
    • Forum Volvo
    • Exotic Cars
  • Skutery, motory, motocykle i inne jednoślady
    • Forum Jednoślady: motocykle, skutery, rowery
  • Sporty motorowe
    • Sporty motorowe
  • Pojazdy użytkowe
    • Forum Pojazdów Użytkowych
  • Virtual Tuning i Manga Cars
    • Forum Virtual Tuning - VT
    • Forum Manga Cars - Pixel Cars
  • Modelarstwo Samochodowe
    • Forum Modelarstwa Samochodowego
  • Rysowane Samochody
    • Ogólnie o rysowaniu
    • Stock
    • Tun
    • RS Concept
    • Zawody
  • Inne
    • Konkursy na forum
    • Przywitaj się :)
    • Hydepark
    • Fotografia
    • Auto Filmy: filmy motoryzacyjne
    • Auto tapety, gry i wygaszacze motoryzacyjne
    • Zloty, imprezy, targi motoryzacyjne
    • Sprawy organizacyjne
  • Ogłoszenia motoryzacyjne
    • Giełda samochodowa
    • Giełda części
    • Usługi motoryzacyjne
    • Praca w motoryzacji
    • Pozostałe motoryzacyjne
    • Ogłoszenia drobne

Blogi

Brak wyników

Brak wyników

Kalendarze

  • Community Calendar
  • Default Calendar

Kategorie

Brak wyników

Brak wyników


Znaleziono 18 wyników

  1. Witam Mam kilka problemów z obrotami mojej Bravy 1.4 12v 98' benzyna. Auto odpala normalnie bez różnicy czy zimne czy ciepłe, ale to co wyczynia z obrotami to jakaś tragedia. Przy wrzuceniu na luz obroty wskakują na 3000, czasem falują między 1000 a 1500, a czasem zapadają się poniżej 1000 i silnik ledwo kręci przez co czasem zgaśnie. Kiedy wrzucę bieg wszystko jest jak należy, choć nie zawsze, bo zdarza się że jadąc 90km/h (przy mniejszych prędkościach też to się zdarza) muszę delikatnie dodawać gazu, bo trzymając sztywno nogę na pedle gazu auto zachowuje się tak jakby nie dostawało benzyny i po prostu zwalnia. Tu mała lista tego co zostało już wymienione na nowe: -silniczek krokowy (tak zalecił jeden mechanik) -sonda lambda (mechanik Fiata podpiął pod komputer, który wskazał że w momencie kiedy pojawia się problem sonda nie działa) -czujnik temperatury (ten akurat nie działał, po wymianie zaczął pokazywać temp.) -czujnik położenia wału korbowego (poprzedni był ubrudzony w oleju - powinien?) -filtr powietrza (wymieniony dopiero dziś, więc nie wiem czy coś pomógł) -filtr paliwa -przewody wysokiego napięcia -wyczyściłem przepustnicę (o ile tak to się nazywa) i po kilku dniach robiłem adaptację (na 1h bez aku, podłączenie aku, rozgrzanie do 90*, stacyjka na 60s na poz. MAR potem na 10s na STOP) Samochód trochę kopci, ale w sumie jest zimno. Możliwe że to wina wydechu (jest stosunkowo głośny, więc może być dziurawy)? Podobno zanim go kupiłem jeździł na "ruskiej benzynie". Proszę pomóżcie, bo brakuje już sił na ten samochód
  2. Witam, na początku powiem tak, nie wiem czy w dobrym dziale to umieściłem, jak w złym to odrazu przepraszam. Sytuacja wygląda tak, pod koniec Marca zauważyłem bardzo fajną ofertę na Copart mianowicie był to Crafter, poprosiłem więc kolegę, żeby do mnie przyjechał i żeby mi go zalicytował, los tak chciał, że udało się, kupiłem go za 7000Funtów do tego doliczono mi Vat i wyszło około 9500Funtów. Zapłaciłem, kolega mi go przywiózł. Okazało się, że ten kolega po prostu dostał konto od innego kolegi, który mieszka w Anglii, więc dostałem fakturę na tamtego właśnie Pana z Anglii. Dzisiaj postanowiłem przejść się do Urzędu Skarbowego, gdzie ku mojemu zdziwieniu miła Pani powiedziała, że ponownie muszę zapłacić Vat, całe 23% wartości tego autka. I teraz moje pytanie brzmi tak, co mogę zrobić, żeby nie płacić drugi raz Vat za ten sam przedmiot, jak wcześniej pisałem, faktura wcześniejsza jest na Pana z Anglii, który po prostu licytował mi to auto. Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc.
  3. Nowy Volkswagen Golf ma problemy ze szczelnością? Jeśli to nie jest odosobniony przypadek, to Volkswagen, a właściwie cała grupa Volkswagena ma problem...
  4. Czesc! Posiadam samochod marki Jaguar. Model X-type V6 3.0 w automacie. Postanowiłem dzisiaj podladowac akumulator. Klemy byly odpiete okolo godziny. Po zalaczeniu nastapil reset komputera. Odpalilem auto i niestety nie pracuje silnik tak samo jak wczesniej. Po dodaniu gazu obroty zatrzymuja sie na 1200 i opadaja bardzo powoli nawet na rozgrzanym aucie. Postanowilem sie przejechac i niestety przy probie hamowania auto chce jechac dalej przez to automat szarpie przy zatrzymaniu na swiatlach. Tak samo dodam lekko gazu zdejme noge z pedalu a auto jedzie na 1200 obrotow... Nie jest to zbyt bezpieczne ani dla mnie ani dla skrzyni. Co moglo sie stac? Jutro bede mial interfejs obd2 i ew. podlacze i sprawdze czy sa bledy ale nic sie nie swieci na desce. Dziwna sprawa poniewaz przed odlaczeniem wszystko dzialalo prawidlowo obroty jalowe tez.
  5. Witam serdecznie Jest to mój pierwszy post na forum. Około miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Citroena c5 rocznik 2001 automat benzyna 210 KM z przebiegiem 186 tys km wersja exclusive. Wcześniej jeździłem Laguną z 98' więc przesiadka była jak z taczek do prawdziwego auta. Mój roblem polega na tym że klimatyzacja nie działa. Działa sam nawiew bez chłodzenia powietrza klimą. Panel działa, regulacja temperatury, zmiany sposobu nawiewu i cała reszta(czasami wysoka temperatura się zacina na rozgrzanym silniku od strony kierowcy-wyczytałem że wada fabryczna motoreduktora tego modelu, a mechanicy cenią sobie zamianę na lepszy motoreduktor za 1200 zł... hehe). Dzisiaj byłem w serwisie gdzie robią klimatyzacje. Auto podłączone, klima nabita, ale nadal nie chłodzi. Czynnik nabity na ok 0.78. Po krótkiej konsultacji z mechanikiem zdecydowaliśmy żeby ściągnął czynnik z powrotem. Co się okazało, że ściągnęli tylko 0.43 czynnika bo tyle było. Prawie połowa zniknęła w przeciągu pół godziny. Serwisant stwierdził że trzeba sprawdzić czy nie ma opiłków w sprężarce. Jeśli nie ma to wymiana sprężarki 1000 zł, jakiś przewód i robicizna za 700 zł co daje około 2500 zł. Nie chce mi się wierzyć żeby to było konieczne. Dlaczego? Ponieważ jak powiedziałem z miejsca dziękuję, mechanik stwierdził że przedstawił mi najgorszą wersje. Że może sprzęgiełko trzeba wymienić w sprężarce. Od razu pomyślałem że koleś chciał mnie żywcem naciągnąć na niepotrzebne koszty. Drugi problem to dziwny dźwięk wydobywający się z pod maski samochodu. Jest to nieregularne piszczenie z okolic silnika lub z silnika. Ciekawostką jest to że na zimnym silniku wszystko jest ok, więc sprężarka klimatyzacji raczej odpada. Byłem z tym u znajomego mechanika i podejrzewał 2 możliwości. 1. pasek rozrządu piszczy. Ale zwilżył go zraszaczem do wody i pisk był dalej. 2. automatyczna skrzynia biegów. Powiedział że raczej olej z filtrem trzeba wymienić. Poprzedni właściciel stwierdził że te piski były przez całe 6 lat odkąd ściągnął citroena z Włoch. Natomiast po zgaszeniu silnika przez około 3-4 sekundy piski są i ustępują. Trzeci problem to coś cieknie(prawdopodobnie olej) od strony zbiornika oleju od wspomagania hydroactiv. Po otwarciu maski raczej nie widać wycieków, dopiero zaglądając pod spód widać ze wszystko jest zaolejone(pompa wspomagania itp). Ciekawe że po zaparkowaniu nie ma żadnych plam na nawierzchni. Plamy natomiast są po prawej stronie(stojąc przed otwartą maską). Kapie z jakiejś rurki(wężyka). Prawdopodobnie od wspomagania(mechanik wlał do wspomagania jakiś płyn uszczelniający ale nadal kapie). Ubytków płynu chłodzącego, płynu hamulcowego i oleju silnikowego nie zaobserwowałem. Stan w zbiornikach jest raczej ok. Czwarty problem to coś mi dymi z pod maski. Nie są to dymy jak po racach na derbach, ale małe dymienie po stronie lewej(stojąc przed otwartą maską) w okolicach świateł. Po zakupie było gorzej bo dymiło się gorzej ale pokrywa silnika ta przy świecach zapłonowych była nieszczelna i lał się olej. Pokrywa wymieniona, uszczelniona. Jest możliwość że te zaolejone komponenty pod silnikiem to efekt tego wycieku? Dodam, ze pokrywa była wymieniona około 3 tygodnie temu. I to dymienie, to efekt wypalającego się jeszcze oleju który został poza silnikiem? Czy jest to może chłodnica która jest miejscami troszke rozszczelniona bo widać zielone małe plamki na chłodnicy. Proszę was o pomoc gdyż ja jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. Dopiero się uczę. Z góry dziękuję.
  6. Mario Balotelli znów ma problemy w Manchester City Młody gniewny...
  7. Witam! Mam problem z moim fiacikiem. Otóż potrafi i na postoju przy włączonym silniku i w trakcie jazdy zgasnąć i już nie daje się odpalić. Akumulator działa, wszystko kręci a nie może załapać. Mechanik lukał jak go wezwałam bo na stacji przy dystrybutorze nie chciał odpalić to stwierdził że nie dochodzi prąd do świec. Bezpieczniki nie są zjarane bo sprawdzałam, świece i przewody wymienione tydzień temu i po tym właśnie zaczęły się takie szopki. A co najlepsze jak postoi kilka godzin to foch mu mija i odpala ale pojedzie kilkadziesiąt metrów i znów gaśnie. Kolega w fiacie marea ma podobne objawy ale on może go na nowo odpalić i jedzie dalej a w moim "dupa" - nawet przy samozaparciu nie da rady (można jedynie rozładować "baterię" i wtedy już nic nie dyga ) Mieliście może coś podobnego albo domyślacie się co to może być?
  8. Witam, mam problem z moim Audi A4 B5 1.8 benzyna sedan. A mianowicie chodzi o to, że przy wyłączaniu świateł świeci się lewa pozycyjna, też po wyjęciu kluczyka. Aby ją zgasić, trzeba właczać i wyłaczać kierunkowskazy, machać wajchą od właczania i wyłaczania świateł i inne "cuda wianki". Podejrzewam że jest to jakiś spalony przekaźnik, jesli tak to który, gdzie jest itp. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ; )
  9. Problemy dziecka

    http://www.wykop.pl/ramka/243145/problemy-dziecka
  10. http://etransport.pl/wiadomosc,9471,problemy_kierowcow_zza_oceanu.html
  11. http://www.youtube.com/watch?v=bqwEqBQjvuA ładnie odchodzi... później już ma problemy
  12. mam alfe 156 i mam problemy z jej dzialaniem na benzynie nierowno chodzi i ni ma takiej mocy jak na gazie co moze byc nie tak
  13. 67 RS Camaro <embed src="http://videos.streetfire.net/vidiac.swf" FlashVars="video=e31993ae-26d1-4992-8411-9a1800e8f107" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="428" height="352" name="ePlayer" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed> <a href="http://videos.streetfire.net/video/e31993ae-26d1-4992-8411-9a1800e8f107.htm">My 67 RS Camaro doing what it does best!
  14. <script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/wrzuta_embed.js?wrzuta_key=wP4cfd56jO&wrzuta_flv=http://erycze.wrzuta.pl/vid/file/wP4cfd56jO/problemy_smarta&wrzuta_mini=http://c4.wrzuta.pl/wm17865/3b941d16001f6cd845f52a61/problemy%20Smarta&wrzuta_name=problemy%20Smarta&wrzuta_width=450&wrzuta_height=416"></script>
  15. http://www.roadlook.pl/formula1/grand-prix-belgii-2007-powiedzieli-po-kwalifikacjach.html
  16. Robert ostatni http://www.roadlook.pl/formula1/grand-prix-europy-2007-problemy-ze-skrzynia-biegow-i-deszczem-robert-ostatni.html
  17. Dodge Viper twin turbo 1700hp <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=9IOpuGVoyCk"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=9IOpuGVoyCk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
×