Twój pojazd: VB X16SZR
Od kiedy prawko: 2010
Wysłany: 2009-02-25, 23:47
Jako że w HP jest inne prawo odkopywania to się wypowiem...
Film jak film, realizmu to wiadomo że brak... ale przynajmniej wygląda spoko.
Ja jestem ciekawy w jakim świetle ukażą tego Buicka GNX'a (m.in. w scenie napadu na transport paliwa) bo to prawdziwa legenda Ameryki...
Dla niewtajemniczonych - klocek, który uważany był za "kolejne nudne i kwadratowe coupe"... tymczasem do jego tworzenia zaproszono speców z McLarena którzy skromnie mówiąc... lekko przegięli... w pierwszych (chyba 10) egzemplarzach testowych moment obrotowy wyrywał tylne mosty z mocowań... w skutek czego auto dostało dodatkowy fragment ramy aby zmienić rozkład momentu na konstrukcję ("A-frame")
Najmocniejsza wersja z 1987 mająca "Przyćmić i zakończyć wszystkie dotychczasowe Grand Nationale" (kolejny rocznik już miał napęd na przód i zupełnie inne przeznaczenie) miała bardzo fajne parametry już w serii:
oznaczenie silnika - LC2
pojemność - 3,8L
moc - 276KM
moment obrotowy - 488Nm
0-100km/h - 5,5s
Jednak jak się okazało po pomiarach Buick zaniżał te dane bo w rzeczywistości moc wynosiła prawie 300KM
_________________ Masz ochotę na jakiś model a nie chcesz przepłacać?
Polecam uzytkownika JE1216 ! Link niżej:
Twój pojazd: Fiat Uno
Od kiedy prawko: 2008
Wysłany: 2009-04-12, 16:16
Chciałbym poprawić błąd jaki popełniłem zakładając ten temat premiera w Polsce odbyła się 3 kwietnia. W błąd wprowadziły mnie daty podane na stronie filmweb.
_________________ Podwójny Szybki i Wściekły projekt in progress...
Barricade in progress...
CC in progress...