Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

    • smyk

      Problemy z logowaniem?   24.04.2017

      Drogi użytkowniku jeśli masz problemy z zalogowaniem się na forum, spróbuj ustalić swoje hasło ponownie, korzystając z opcji Odzyskiwania hasła http://forumsamochodowe.com/lostpassword/. Powyższy problem jest wynikiem migracji forum na nowe oprogramowanie forum, które używa innego algorytmu do szyfrowania haseł. 

krzysiek17

forumowicz
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O krzysiek17

  • Tytuł
    nowy
  • Urodziny 01.01.1990
  1. Witam, mam problem (Skoda Octavia II) chciałem zamontować hak do samochodu i jak wziąłem się za kable to najpierw podłączyłem kabel masowy do starego kabla zamontowanego seryjnie, a dokładnie do tej śrubki wwierconą w karoserię (nie odłączałem akumulatora) i niby wszystko było ok, jak przekręciłem kluczykiem w stacyjce to kontrolki na wyświetlaczu się pozapalały ale jak chciałem później sprawdzić światła to jak przekręciłem kluczyk to żadna lampka się nie zapaliła i jak chcę odpalić to nic się nie dzieje przekręcam kluczyk i nic, ogólnie pali się kontrolka otwartych drzwi,światła pozycyjne. Patrzyłem bezpieczniki, odłączyłem ten kabel masowy od haka i nadal nic, Jak myślicie co jest grane ?
  2. Witam, chcę założyć hak w Skoda Octavia II i muszę zdjąć zderzak tylny i wszystkie śrubki odkręciłem jedynie zderzak trzyma mi mocowanie do którego podłącza się pistolet do tankowania , ogólnie sprawa powinna być prosta , powinienem odkręcić dwie śrubki krzyżakiem i po sprawie ale ja mam te śrubki tak skorodowane (zdjęcie 1), że nie da rady ich odkręcić (WD 40 próbowałem i nic) , i mam pytanie czy mogę odłączyć tą rureczkę ( zdjęcie 2) z tyłu kluczem po wcześniejszym zakręceniu zaworu na butli ?
×