Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

    • smyk

      Problemy z logowaniem?   24.04.2017

      Drogi użytkowniku jeśli masz problemy z zalogowaniem się na forum, spróbuj ustalić swoje hasło ponownie, korzystając z opcji Odzyskiwania hasła http://forumsamochodowe.com/lostpassword/. Powyższy problem jest wynikiem migracji forum na nowe oprogramowanie forum, które używa innego algorytmu do szyfrowania haseł. 

superkwasek

forumowicz
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  1. Konieczność przygazowania po jeździe na lpg

    Może źle sprecyzowałem. Auto oczywiście uruchamia się na benzynie, jednak po jeździe na gazie nie chce się uruchomić na benzynie bez dodania pedału gazu.
  2. Witam. Moje auto to Opel Tigra 1,4. 96r. z instalacją gazową starą (nie sekwencja). Mój problem polega na tym, że gdy jeżdżę tylko na benzynie wszystko jest ok. Ale gdy jeżdżę na lpg to aby zapalić auto muszę dodać gazu, czasem nie raz muszę kilka razy przy gazować auto jak już się udało zapalić aby nie zgasło. Tak się dzieje tylko gdy jeżdżę na lpg, gdy przykładowo na kolejny dzień jeżdżę na samej benzynie to nie ma problemów z zapalaniem, zapala na dotyk. Ale gdy tylko przełączę na lpg i trochę pojeżdżę to już nie chce zapalić bez dodania pedału gazu, a rano na kolejny dzień muszę bardzo przy gazować aby autko nie zgasło. Co może być problemem? Pytam, choć pewnie i tak będę musiał się udać do gazownika, chociaż może myślę, że da się coś przeczyścić czy coś w tym rodzaju. Innych problemów z lpg nie ma. Pozdrawiam.
  3. Odczytałem błąd z check engine: 0400 - Nieprawidłowy sygnał zaworu EGR Czyli "EGR" odpowiada za te usterki co opisałem w pierwszym poście czy to jeszcze coś innego? Czy dotykowo jeszcze mam jechać na diagnostykę?
  4. Tigra, ciężko odpala na zimnym Postť 4 minuty temu Cześć, mam problem z Tigrą. Tydzień temu zakupiłem autko. Już na początku były problemy, na drugi dzień akumulator wysiadł - do wyrzucenia. Na 3 dzień przy zimnym silniku nie chciał zapalić, po kilkunastu minutach zapalił jednak musiałem dodawać gazu inaczej nie dało rady. Przy ciepłym silniku pali dobrze, choć już następnego dnia zapalił dobrze przy zimnym. Kolejnego dnia zauważyłem bardzo słabe przyspieszenie, na 5 biegu praktycznie brak, jednak gdy stałem w korku, co chwilę gasł, dopiero przy ok 10 zgaszeniu domyśliłem się, że nie ma gazu. Raczej przez to ciągłe zapalanie, gazowanie i automatyczne gaszenie gdy silnik przechodził na gaz nie mogło się nic stać? Teraz z przyspieszeniem jest ok, jednak dzisiaj znowu się męczyłem bardzo długo zanim zapalił, jak już zapalił z dodawaniem gazu jak tylko puściłem gaz od razu gasł. Jakieś 2-3 minuty pogazowałem to było dobrze. Kolejny problem to szarpanie na niskich obrotach na "2" przy niskich obrotach zwłaszcza przy wychodzeniu z zakrętu szarpie, jak przygazuje jest ok. Ostatni problem to problemu z ruszaniem przy zapalonej chech engine. Od czasu do czasu zapali się kontrolka i wtedy bardzo ciężko ruszyć z jedynki jakby nie było w ogóle mocy i gaśnie. Wie może ktoś co może być problemem? Tigra, 1.4 gaz, 96r. Proszę o pomoc, pozdrawiam
×