Użytkownik: Hasło:
Start Rejestracja Zaloguj Szukaj
FAQ Regulamin
 Ogłoszenie 

rss feed Forum Samochodowe - Strona Główna » Samochody osobowe » Ogólnie o samochodach » Polecane oleje silnikowe
Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu:
oleje, polecane, silnikowe

Polecane oleje silnikowe
Autor Wiadomość
suresh

Twój pojazd: E36
Od kiedy prawko: 1986
Wysłany: 2010-03-10, 23:52   

Szanowne Panstwo, polecam Motula, Castrola z Reichu i Valvoline. Oleje robione w naszym kraju nadaja sie do smazenia ich producentow w piekle. Ale jak mowil moj znajomy mechanik lepszy jakis olej niz zaden! A najlepszy jest z pierwszego tlocenia!!!
Postaw piwo autorowi tego posta

Rejestracja ZA DARMO
1.8_osa

Twój pojazd: ford focus
Od kiedy prawko: 2001
Wysłany: 2010-03-13, 21:06   

Ja się długo wahałem czy motul czy valvoline, ale w końcu na ten drugi sie zdecydowałem...a wiecie, że jak był prl to w pewexie można było kupić właśnie valvoline? tata mi kiedyś opowiadał i w sumie tylko dlatego się tym olejem zainteresowałem jak zobaczyłem go na pułce w motoryzacyjnym. Później zacząłem szukać, szperać itp. Oni się chyba nie reklamują wcale! ale to ponoć tak jest, że dobrego nie trzeba ;)

a-portos-a

Twój pojazd: opel astra
Wysłany: 2010-03-22, 11:21   

1.8_osa napisał/a:
Ja się długo wahałem czy motul czy valvoline, ale w końcu na ten drugi sie zdecydowałem...a wiecie, że jak był prl to w pewexie można było kupić właśnie valvoline? tata mi kiedyś opowiadał i w sumie tylko dlatego się tym olejem zainteresowałem jak zobaczyłem go na pułce w motoryzacyjnym. Później zacząłem szukać, szperać itp. Oni się chyba nie reklamują wcale! ale to ponoć tak jest, że dobrego nie trzeba ;)

no nie reklamują się za dużo to fakt. ale do czego net jest? ja używam tego oleju od 5 lat. mam duże zaufanie do Valvoline i chwalę sobie i innym też ;) olej szczególnie dobry jest na zimie bo ulatwia rozruch silnika przy niskich tempraturach. a z tym pewexami to masz racje, dżiny, cola i valvoline ;)

Game
Gejmołwer

Twój pojazd: Honda xr 125
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2010-03-22, 14:28   

U nas samochody też są zalewane tylko Valvoline od kilku lat i sprawują się znakomicie. :)

Cause I'd rather feel pain than nothing at all...

szoszon1983
HGV DRIVER

Twój pojazd: Audi A8 4,2
Piwa: 7/1
Wysłany: 2010-03-22, 23:23   

najważniejsze, to zalewać taki olej, jaki przewidział producent auta.
ja zalewam castrola 0W40, bo mobil 0w40 nie spełnia normy VAG503.00 dla mojego silnika

Niektórzy piszą, że byle nie castrol. Jak już, to napiszcie czemu.

1.8_osa

Twój pojazd: ford focus
Wysłany: 2010-03-24, 20:54   

a-portos-a napisał/a:
no nie reklamują się za dużo to fakt. ale do czego net jest? ja używam tego oleju od 5 lat. mam duże zaufanie do Valvoline i chwalę sobie i innym też ;) olej szczególnie dobry jest na zimie bo ulatwia rozruch silnika przy niskich tempraturach. a z tym pewexami to masz racje, dżiny, cola i valvoline ;)

na szczęście zima się skończyła i prl także :) ale wiesz co, to musiał być czad jak na parkingu gościu fiatolota Valvo zalewał! pewnie stawiał buteleczka na w dachu i był dumny jak paw. a jak był jeszcze w ubrany w jeansy i na końcu zapalał marlborasa to wszystkie laski jego :P

a-portos-a

Twój pojazd: opel astra
Wysłany: 2010-04-17, 19:54   

jak ten czas leci, zima się skończyła, a tu już majowy weekend lada dzień, chociaż krótki w tym roku. tak mi wpadło do głowy z valvoline, że najlepiej chcąc wymienić u nich olej odwiedzić ich specjalne serwisy:

http://www.maxlifeservicecenter.com/Polski

teraz jest taka promocja, że jak wymienisz dostajesz karteczkę, na podstawie której zrobią ci darmową dolewkę jak ci wyparuje valvo.

i jeszcze jedno, warto nauczyć się wcześniej akcentu :)

http://www.youtube.com/watch?v=6sK7v1miT-Q

piernik20

Twój pojazd: Audi A4
Wysłany: 2010-04-24, 14:59   

Ze swojej strony też mogę polecic Valvoline...sam na nim jezdze dosc dlugo i nie narzekam :) A co do promocji to też z niej skorzystałem :D Pozdrawiam

rss feed Forum Samochodowe - Strona Główna » Samochody osobowe » Ogólnie o samochodach » Polecane oleje silnikowe
Odpowiedz do tematu