|
Auto dla dziewczyny |
| Autor |
Wiadomość |
Texas_Ranger
JDM Power

Twój pojazd: DU Leganza
Od kiedy prawko: 2004
|
Wysłany: 2010-02-08, 20:50
|
|
|
| Ja też polecam Ci spróbować Picanto. Jeśli masz okazję przetestuj kilka autek,nie ograniczaj się do przejechania tylko jednym konkretnym autkiem,bo warto porównać sobie modele różnych marek. |
|
|
|
 |
 |
macko3131

Twój pojazd: RX350
|
Wysłany: 2010-02-08, 21:12
|
|
|
[quote="Szczypek"] | Jenillee napisał/a: | ale jeśli chcesz z Niemiec to... nie licz na niskie przebiegi, wybitnie dobry stan.
Myślicie, że Niemcy są głupi? Najlepsze auta są pod Holandią, Belgią, Francją. przy granicy z Polską są... wymęczone samochody. "Przyjdzie głupi i kupi". Wiele osób jedzie w ciemno i bierze co jest. |
Jak ktoś kupuje na szrocie to ma wymęczony a jak od dealera albo od niemca prosto z pod domu to ma zadbany.Tu nie chodzi o to jaki kraj tylko w Niemczech bardzo dużo osób kupuje auto np.na kredyt/leasing 2-5 lat.Po tym okresie idzie do dealera oddaje swój i bierze nowy z rabatem i tak co jakiś czas.I w ten sposób dużo osób dba o te samochody bo wie że w im lepszy będzie stanie to więcej dostaną. I nie zgodzę się co do Francji ale każdy kupuje tam gdzie lubi.Nie polecam też aut ze Szwajcari czy Austrii(tereny górzyste) zwłaszcza diesli które są zazwyczaj zajeżdżone od ciągłych podjazdów.
A co do diesli to przy takich małych pojemnościach i jeżeli nie pokonujesz dużych przebiegów to odradzam.Bo po pierwsze ci się to nie zwróci a po drugie takie małe pojemności w dieslu charakteryzują się bardzo małą kulturą pracy. |
| Ostatnio zmieniony przez macko3131 2010-02-08, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bart3kk
Studentas

Twój pojazd: Kia Rio 1.4
Od kiedy prawko: 2006
|
Wysłany: 2010-02-08, 21:30
|
|
|
| Dobry egzemplarz w Niemczech też kosztuje normalne pieniądze, nikt nie jest frajerem nie sprzeda auta taniej niż jest warte,a dobry stan tylko zwiększa wartość auta. Do tego trzeba dorzucić opłaty za sprowadzenie. Lepiej w kraju poszukać rodzynka od I właściciela. |
|
|
 |
Szczypek
mgr inż.

Twój pojazd: 175-konny
|
Wysłany: 2010-02-08, 22:36
|
|
|
| macko3131 napisał/a: | | I nie zgodzę się co do Francji ale każdy kupuje tam gdzie lubi. | przeczytaj co napisałem jeszcze raz. Nigdzie nie napisałem, że warto jechać do Francji po samochód... Ja lubię salony, więc kupuję w salonach, a dokładniej jednym salonie. |
_________________ Nie ma dobrych kierowców, są tylko tacy, którzy zawsze wracają do domu. |
|
|
|
 |
macko3131

Twój pojazd: RX350
|
Wysłany: 2010-02-08, 22:38
|
|
|
Zgadzam się ale znalezienie u nas takiego "rodzynka" to prawdziwy cud.W Niemczech chociaż cofanie liczników jest karalne a u nas to kompletna samowola.Według mnie większa szansa jest znaleść takiego "rodzynka" w Niemczech za przyzwoite pieniądze.Jak widzę te nasz ogłoszenia na allegro w stylu "jeżdżony przez starszą Panią doktor","od profesora po 70"."unikat,rocznik 1985,przebieg 60 tyś km,jeżdżony tylko i wyłącznie w weekendy" to nie wiem czy się śmiać czy płakać i zastanawiam się czy ludzie się naprawdę dają na to naprać Ale racje masz co do tego że nawet w Niemczech nie ma nic za darmo,za dobry egzemplarz trzeba w miare dobrze zapłacić |
|
|
|
 |
 |
pitter0
Motocyklista

Twój pojazd: CR125/Astra3
Od kiedy prawko: 2008
|
Wysłany: 2010-02-08, 22:50
|
|
|
W Niemczech mozna kupic ladne zadbane auto ale za odpowiednia sume.NIestety przecietny polak mysli ze zza granicy=tansze auto.Niemieckie komisy(niemieckie - nie tureckie ani ukrainskie ) czesto daja gwarancje na auta, bo oni wiedza co sprzedaja ale i cena jest odpowiednia co zniecheca czesto naszych rodakow, nie mowiac juz o handlarzach bo gdzie jeszcze musi byc miejsce na zarobek.Podobna zasada np. do Francji, Belgi tylko koszt przyprowadzenia jeszcze wiekszy dla handlarza
[ Dodano: 2010-02-08, 22:55 ]
| macko3131 napisał/a: | Jak widzę te nasz ogłoszenia na allegro w stylu "jeżdżony przez starszą Panią doktor","od profesora po 70"."unikat,rocznik 1985,przebieg 60 tyś km,jeżdżony tylko i wyłącznie w weekendy" to nie wiem czy się śmiać czy płakać i zastanawiam się czy ludzie się naprawdę dają na to naprać |
Zgadzam się, daja sie nabrac.wazne zeby sie pod remizą ładnie swieciło jak psu jajca, no i TDI musi być obowiązkowo i niska cena |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../SR,WWW,50/7924
www.litwin.getphoto.pl Moja galeria-Zapraszam
 |
| Ostatnio zmieniony przez pitter0 2010-02-08, 22:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dynia470

Twój pojazd: Dirt Bike125
Od kiedy prawko: 2012
|
Wysłany: 2010-02-08, 23:02
|
|
|
| Bart3kk napisał/a: | | Lepiej w kraju poszukać rodzynka od I właściciela. |
U nas w kraju, akurat od tych rodzynków aż się roi . Chyba, że przez słowo ''rodzynek'' - masz na myśli te bajki typu ''jeżdżony tylko przez weekendy''(jak już zresztą, ktoś wyżej wspomniał).
| Bart3kk napisał/a: | Gust to rzecz względna,możesz się nie zgodzić ,ale Lupo ładniejsze od Picanto?, błagam Cię litości. Poza tym Picanto jest wyższe i szersze,krótsze tylko o 3cm,dużo lepiej się w nim odnaleźć.
|
No i tu się z tobą zgodzę, gust to rzecz względna, ponieważ mi się ta Kia w ogóle nie podoba, i Lupo jest dla mnie ładniejsze niż Picanto - chociaż, szczerze mówiąc to nie chciałbym jeździć, żadnym z nich . A po za tym, argumenty typu ''wyższe i szersze'', to jak dla mnie śmiech, bo jeżeli chodzi nam o duże parametry auta, to z pewnością w tej cenie znajdzie się coś większego np. jakiś sedan który będzie na pewno wyższy i szerszy od tego Picanto, lecz jak chyba każdy zauważył autorka tematu szuka małego auta.
Fakt jest taki, że znalezienie używanego auta, w którym nie będzie, żadnego haczyka (nie chodzi mi oczywiście o użytkownika tego forum ) - graniczy z cudem |
| Ostatnio zmieniony przez Dynia470 2010-02-08, 23:06, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Jenillee

Twój pojazd: renault clio
Od kiedy prawko: 2009
|
Wysłany: 2010-02-08, 23:38
|
|
|
Powiem wam, że to naprawdę ciężka opcja z tym autem... Byłam dziś porozmawiać ze znajomym mechanikiem. On odradził mi Lupo, a stwierdził, że lepsze są C1 z tych propozycji co mu przedstawiłam. I już sama nie wiem co zrobić/wybrać. Najsensowniejszą opcją będzie chyba przetestowanie kilku różnych modeli.
A co do szukania auta na miejscu, to też niezbyt ciekawie się to przedstawia. Akurat oferty aut które by mnie interesowały są porozrzucane po całym kraju, a nie wyjadę sobie przecież na wycieczkę. Nie znalazłam żadnego C1 w takiej cenie jaka by mi pasowała ze Szczecina. To jest jakiś dramat.
Dodatkowo, mechanik stwierdził, żebym lepiej przesunęła swoje poszukiwania na wiosnę, co też mi trochę nie odpowiada. |
_________________ I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it.
 |
|
|
|
 |
wilgierson

Twój pojazd: 2cv
|
Wysłany: 2010-02-09, 00:05
|
|
|
| ja bym polecal picanto i najlepiej w dieslu dlatego ze nic niepali . jest cichsze niz TDI vw . a 150Nm pozwala na sprawna jazde takze w trasie |
_________________ http://forumsamochodowe.com/viewtopic.php?t=40954 zapraszam do komentowania
GOLF MKII- WIESNIAKOWOZ !!!
 |
|
|
|
 |
Bart3kk
Studentas

Twój pojazd: Kia Rio 1.4
Od kiedy prawko: 2006
|
Wysłany: 2010-02-09, 08:19
|
|
|
| Dynia piszę o małych autach , z resztą czytać umiesz i dziewczyna chce coś małego,dlatego wspomniałem o tych wymiarach,bo czasem małe autka są tak zaprojektowane,że pomimo podobnych wymiarów w jednym bedziesz się ściskał,a w drugim całkiem przyjemnie się czuł. Ja sam też wolę większe auta,ale takie małe autko warto mieć w domu,bo nawet fajnie się takim Picanto jeździ ,a do tego mało pali.A co do tych rodzynków , to prędzej te bajki są wciskane przy sprzedawaniu aut zza granicy niż ,gdy auto jest sprzedawane przez pierwotnego właściciela w Polsce. |
| Ostatnio zmieniony przez Bart3kk 2010-02-09, 08:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
 |
|
|